top of page

We hebben zelf veel meer invloed op onze veerkracht, prestatieniveau en gezondheid dan we denken.


Prestaties verhogen en uitval voorkomen door beïnvloeding van ons hartritme?

Bij honderden organisaties, waaronder Boeing, Hewlett-Packard, Shell, BP, Unilever, Philips, RABO, ABN-AMRO, Deloitte, de Politie, de Politieacademie, PWC, Ministerie van Economische zaken, diverse ziekenhuizen, het Rode Kruis en GGZ wordt HRV en hartcoherentie training met succes ingezet.

Wereldwijd zijn er meer dan dertigduizend managers in getraind. Een methode met een wetenschappelijk solide basis, welke prestaties, veerkracht en gezondheid verbeteren en stress effecten vermindert.

Hoe werkt het?

Ons hart klopt niet continu in een strak ritme van bijvoorbeeld 65 slagen per minuut. Het blijkt dat de snelheid van onze hartslag varieert tussen bijvoorbeeld 60 en 80 slagen per minuut. Deze variatie wordt uitgedrukt in Heart Rate Variability (HRV).

Wetenschappers en artsen beschouwen HRV als een belangrijke gezondheids- en fitheidsindicator. Het geeft eigenlijk de flexibiliteit aan van lichamelijke onderdelen en functies. Het reflecteert onze mogelijkheden om op stress en omgevingsomstandigheden te reageren. Een relatief lage HRV duidt op een verminderde flexibiliteit en in een bepaalde leeftijdsgroep kan dat een voorspeller zijn van gezondheidsproblemen in de toekomst.

Hoe het patroon van onze HRV eruit ziet, geeft de mate van coherentie weer.

Als we gestrest zijn, gejaagd of een onprettig gevoel ervaren wordt het patroon meer chaotisch en schokkend en is er een lage hartcoherentie, zie afbeelding links.

Indien we ontspannen zijn en rustig in- en uitademen en daarbij een positief gevoel ervaren, zien we een harmonisch patroon als teken van een hoge hartcoherentie, zie afbeelding links.

De reden daarvan is onder meer dat ademhaling en hartslag zich op elkaar gaan afstemmen. Dit fenomeen wordt gebruikt bij hartcoherentietraining om iemand inzicht te geven in zijn eigen fysiologie en hoe ademen, gedachten en gevoelens daar effect op hebben. De mate waarin dit gebeurt, is bij iedereen anders en is te trainen.

De training

R@WExperts biedt een uniek, kortdurend hartcoherentie programma voor hogere prestaties, een betere gezondheid en meer veerkracht. Deze training heeft tot doel mensen bewust te maken van de relatie tussen stress, lichaam en geest en de prestaties die ze leveren.

In de training ervaren deelnemers, middels directe feedback van het hartritme, welk effect stress, gedachten en emoties op hen heeft. Zij leren hoe ze met specifieke coherentie-oefeningen hun hartritme in een optimale toestand kunnen brengen waardoor je direct meer rust en ontspanning ervaart en ook tijdens stressvolle situaties.

De training is bestemd voor zowel individuen als groepen in organisaties en heeft een solide wetenschappelijke basis. Na afloop kun je de technieken altijd en overal toepassen. Zo ben je beter in staat jezelf te coachen.

Wat levert het op

Stress neemt af, veerkracht, energie en gezondheid nemen toe. Er ontstaat inzicht, overzicht en vitaliteit. De oefeningen die we inzetten zijn eenvoudig, direct toepasbaar en werken snel. De effecten van de diverse interventietechnieken zijn direct merkbaar, zichtbaar en meetbaar.

Praktische resultaten van hartcoherentie training zijn:

 • een verbeterd prestatievermogen & verhoogde productiviteit

 • sterk verminderde stress beleving, met daarbij behorende fysiologische verbeteringen (zoals lagere bloeddruk)

 • verbeterde mentale en emotionele flexibiliteit

 • meer concentratie en focus

 • beter in staat om te luisteren en samen te werken

 • beter slapen

 • afname van gezondheidsklachten

 • méér energie en verhoogde vitaliteit

Nieuwsgierig naar Hartcoherentie training voor uzelf of uw medewerkers?

Wij verzorgen groepssessies én individuele trainingen voor managers en executives.

Meld je aan voor een pilot of demo via een mailtje naar info@rawexperts.nl

Gecertificeerd door:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page